Sssssh!

Den talende tavshed. Var øredøvende brølende høj i al sin stilhed. Den skreg om timer uden ende. Såvel som timer der forsvandt på et øjeblik. At holde hænderne for ørene var næsten en refleks. Men stilheden kunne ikke holdes ude. Eller holdes ud. Den gemte sig i al slags larm og støj. Musik på max volume, de mest trafikerede vejkryds, et værtshus fyldt med snakkende gæster, ren støj fra lukkede elektroniske kredsløb; lige meget hvad: Stilheden var der. Med sit rungende ekko af ingenting. Ekko af stilhed, der bliver ved og ved, indtil ekkoet selv er stærkere end stilheden. Forstærket stilhed. En stilhed der slår revner i kraniet. Så pinefuldt at smerten skriges ukontrolleret ud. Et ubrudt skrig. Der blev en del af stilheden; den helt forkerte stilhed der rummer alt andet. End stilhed. Den slags, der fik øjnene til at prøve at fæstne sig ved bare ét eller andet. Og tankerne til at revne i ubrugelige stumper. Hvoraf kom den stilhed? Ikke ud af det blå… Hvis nogen farve kunne knyttes til sådan et fænomen. Isåfald op fra et sort hul. Som ellers plejede at være omhyggeligt dækket til. Som en gammel brønd. Hvorom der går gamle historier om alt muligt over og mest underjordisk djævelskab. En brønd der ifølge de hviskede sagn, er både bundløs og en direkte nedgang til selve helvede. Børnene holder sig langt fra en sådan; men nogen eller noget har åbnet for en tilsvarende indre. Hvilket fik de fatale følger, der kunne forventes.

Reklamer
4 comments
 1. Anonym said:

  Det skal da ikke forties, at det er godt skrevet som enkeltstykke, selvom jeg ikke rigtig kan få “i så fald” til at stemme med “hvoraf kom osv”, men jeg har lige spist en Pia dessert, så det er måske derfor.

  Like

  • Tak for kommentaren: Så ser det ligefrem ud som om denne blog bliver læst. 🙂
   Jamen det skyldes da ikke Pia’s sikkert glimrende dessert: Måske skal jeg fremhæve, at ALT der lægges her på blog’en er ren skitse/idé-form: NÅR jeg engang overhovedet begynder selv at kigge på sprog, grammatik, sætningsopbygning, etc, jamen så vil jeg da SELV tænke “Ups, der skal godtnok omskrives kraftigt”…
   Lissom jeg bruger og vil bruge både “etc” og “Nb: Husk…” og “(???/____Navn?)” og den slags:
   Det ER blot ‘kladder’ som det hed da jeg gik i skole: Idé’er til (del)afsnit… -Som muligvis endda bliver sorteret fra ved 1. eller 2. gennemskrivning… Derfor ER der MASSER af den slags der ikke stemmer: Det er strengt taget blot noter i lidt udskreven form, så hvis jeg bare SELV kan huske hvad meningen var…. 🙂

   Like

 2. Mikkel Barndorff_Nielsen said:

  Og det var så mig MBN, der åbenbart er anoymous, fordi en eller anden (anoymous) ikke har forstand på at kommentere blogge.

  Like

  • -Og/ell fordi en blog-‘bestyrer’ stadig ikke kan få WordPress til at makke ret…
   Der skulle være både ‘Menu’er’ og ‘Kategorier’, men intet af det funker. Wtf; det ER jo bare tekst…

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: