Afladning. Eksempler. Madsen/Mantel.

Hyldemodul / Max Madsen:

afladshylde

Hyldemodul / Max Madsen:

aftenlandet-udsnit-4

Darwin kvases som et insekt mellem partikel og bølge. Samler sine behårede flagrende ben med sokkeholdere. Undslipper belejringen kvantemekanisk prustende, under graven med sumpet vold, med opsmøgede gåpå-ærmer gennem ormehuller, sammen med en morgensur Ron Hubbard, dukker op som reality-stjerne, ‘survival of the flatliners’, og får en overenskomstmæssig pause. Til genudsendelsen klippes om med altid flygtende manuskriptforfatteres absolutte veto uden ret. Stemmes ud ad en tangent der klinger af i turbulensen fra midten af tidens øjeblikkelige tilbudsvare: ‘Fit for Flight’! Et kursus i formstøbte dødssynders knirkende kroge, og bevingede kassers klodsede fald ud over kanten til orkestergraven. Hulter til bulter er en dum lyd: ‘Hulter til Bulter’, fnysende foragt sminkes nedarvet til frydefuld frelse: Bravo! Da capo! *Pling!* Og VI er en violinstreng mindre. I teorien. Set i bakspejlet, ja så er ulykken sket før et pip kan afsættes, hver fugl sælger sit næb med kløerne først: Natur! (Tid til et lille *Pling!*). Men SÅ trækkes i praksis, SÅ jublen breder sig SÅ en sten lægger sig til rette på mit hjerte; SÅSÅ!. Balancesansen og Darwin går hånd i hånd ind i en solnedgang bestilt og leveret til tiden; sekundet før arternes famlen i spørgsmål om trosbekendt messe for kun ÉN masse. Sekundviseren stritter stolt, i rollen som den ukendte soldats grav. Tiden trækker igen sit slimede spor; JEG vasker afgjort mine hænder for sidste gang. Igen og igen. Plus en ekstra gang, på bare fødder, for en sikkerheds splint som nål i Einsteins imponerende stak. *Pling* siger fuglen i spejlet til sin egen store forbløffelse. Nej, intet er som det. INTET var engang. Og Darwin huggede min søde bedstemor, med strikketøj og det hele. Grådige satan! Bare vent til nattens malmrungende skoler åbner deres massegrave. Dét er reality i kunstigt lys! Partikel og bølge slutter fred. Balancerer på en tveægget skimmelbelagt tunge, vægtskålen slår ud og rammer en tilfældig forbipasserende. *Pling!* Nogle mennesker er lavet af glas. Stenen på mit hjerte er mit fundament. Jeg bygger en model af mit spejl, kun for at gæster skal føle sig hjemme. Snart er mit badeværelse proppet med Darwins klistrede pupper. Jeg brækker mig i væmmelse: Soleklar årsag og virkning! Og bruger en tilspidset tidslinje som spyd. Snart kan jeg se mig i bakspejlets stjernelys, den sidste søde bedstemor med en violinstreng om halsen: SÅ er et reality-show mere værd end virkeligheden bag næste horisont. Trukket, strukket, i teorien, praktisk set, men *Pling!* og min mad er parat. L.Ron slikker resterne, teoretisk, på alle fire. Jeg smider et ben, tre er rigeligt, to klik frem til ét, og nul springer ud af skabet. DÉT havde Darwin ikke forudset: Forloren skildpadde. Forstenet bedstemor. Strøget Darwin ryster på hovedet, sammenstrikker en forbløffet forfader. Hvad NU? Har jeg vasket hænder? (*Pling?*)

Hyldemodul / Max Madsen:

aflad-hyldedisplay-form-copy

Stråler rent gennem pupillernes bedrøvede hudløshed. Som en lun blid brise lister ind under huden og lirker lag efter lag fri; små strejf af frodigt græs under grenes flimrende skygger. Omfavner duftende frisk bark, smilende nyudsprungne blade mod kinden, læner ansigtet trygt. Fylder helt op med alt der aldrig fylder for meget. Hjernen lukket land, ansigtet afspejler tillærte ord, ikke en tanke. Fugle og ny hud tager imod, fornøjelsen deles med en verden der altid (AL TID!) begynder lige nu. Tid er monokrom. Går ikke i stå, farven blå er at være; blåt er eksistens. Det er ikke så meget, ikke andet end meget, meget mere. Det varer ikke evigt. Kun lige nu, nu, for altid. (AL TID!) Flager med ansigtsform, flagrende hud, øjne så blå. Andet mærkes ikke, meningen er kun det. Meningen mærkes stærkere end nogensinde, som så nær ingenting som noget kan være og stadig være, et monokromt alt i blåt, mere end alt som opfylder intet på hudløse sider af spejl, som spejlbilledet af blåt må være tid. Smiler skjult bag næste linje, monokrom i multipliceret spejl i spejl. Hov? Årh for pokker, ikke det sædvanlige møg igen. Som om nogen falder for det gamle trick. Ha! (Hånlig latter) Kom, lad os gå, det er sgu for… (Forældre viser foragt ved at hive kraftigt i barnevogn, senere klapvogn, senere barnearm, senere…) Blå! Og jeg ved ikke hvad! Så! Kom så, ellers… Niks! Aldrig! (Spildte hånklatter fremkalder erindringer om en fjern strand. Blå bølger og monokrom sol blænder øjne; optikere og øjenlæger har kronede dage.) Hva’ nu? Nej, det er da ikke fastelavn! Det er sgu da bare den forbandede allergi. 

(AL TID!) / Afladninger…

afladninger-med-spejlperson-copy

AFLADNINGER.

Tredimensionel Interaktiv Lyrisk Installation
Dokk1 13.-26.marts.
I anledning af
UNESCO’s World Poetry Day 21/3.

ÅBNINGSCEREMONI d.13.marts Kl.15:

REPRÆSENTANTER FRA & OPTRÆDEN VED:
UNESCO DK / DOKK1 / 365TEKSTER / AARHUS LITTERATURCENTER / POETKLUB AARHUS / POUL LYNGGAARD DAMGAARD, IAN LUKINS; OPLÆSNING / MADSEN+MANTEL+MUSIKERE, ‘ILD I DIT ANSIGT’; PERFORMANCES / M.FL / TBA…

Madsens/Mantels antropologiske udstillingsværk er lyrik og fortælling kombineret med billedkunst, lyd og interaktivitet.
‘Afladninger’ er visuelle objekter og tematiske forløb, stillet op som modsætninger der kun eksisterer i kraft af hinanden: En poetisk fortællende ying-yang / ping-pong med afsæt i eksistens.
Levet liv og dets aflejringer i nu’et til det uendelige antal mulige fremtider.
‘Årsager’ materialiseret i konkrete objekter til ‘Virkning’:
Fra ‘DA & DER’ til ‘HER & NU’s samspil og modsætninger.
Visuelt illustrede forbindelser der peger frem mod individuelle såvel som fælles fortsættelser:
Afkodningen af ‘Afladninger’s opsamling og formidling af de uløseligt knyttede modsætninger mellem det der BLEV tilbage og det der ER tilbage. ‘Afladninger’ formidler med fysisk synlige objekter og effekter:
ET AUDIOVISUELT FORLØB FRA ‘FØR’ TIL ‘NU’ OG ‘SÅ’…???
-MED FOKUS PÅ EFTERLADTE AFLADNINGER.

“Afladninger”
-Vandrer! Udstillingen tilbydes lokalbiblioteker og andre relevante steder; Tilpasset de specifikke fysiske forhold.
OG bliver til en publikation med tekst, fotos, lyd, mm; Bog/Hæfte.
OG bliver også en Kunstvideo ved Kim Grønborg.

Udstillingen bliver til i samarbejde med:

dokk1-logo

unesco-logo

01_aarhus_litteraturcenter

365Tekster_LogoA_sort
POETKLUB AARHUS

& PAPPAGALLO

MERE INFO FØLGER:
Facebook: https://www.facebook.com/events/1615921338434519/
(Under løbende opbygning / udvikling…)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: